reducir consumo de plastico con ceramica

Com reduir el nostre consum de plàstic amb peces de ceràmica?

reducir consumo de plastico con ceramica
El passat 5 de juny es va celebrar a tot el món el Dia Mundial del Medi Ambient. Una iniciativa pensada per crear consciència i promoure accions a favor de la cura del planeta. Utilitzar peces de ceràmica a la teva vida quotidiana ajuda a reduir el consum de plàstic Saps per què? Aquí t’ho expliquem.

De què es tracta el Dia Mundial del Medi Ambient?

Parlar dels problemes que pateix el nostre planeta i les accions que ho contaminen és el primer pas per poder actuar. Per això, l’ONU va establir aquest dia el 1973 per animar tothom a adoptar una actitud responsable i compromesa.

Algunes de les activitats que es promouen aquest dia:

  • Neteges de platges i espais públics.
  • Reforestacions civils o com a iniciatives governamentals.
  • Conferències i xerrades educatives d´experts en medi ambient.
  • Exposicions, mostres artístiques o esdeveniments temàtics.

Com pot ajudar la ceràmica a lluitar contra la contaminació?

Aquest dia planteja un bon moment perquè tots avaluem les nostres accions diàries i fer canvis cap a pràctiques més sostenibles.

El consum de plàstic a nivell mundial creix exponencialment i el planeta pateix l’impacte. Cada vegada més objectes tenen plàstic en la seva composició, però quants poden ser reemplaçats per ceràmica?

Tasses, plats, gerros, recipients, bols, etc. No només poden ajudar a reduir el nostre consum de plàstic, sinó que a més poden aportar color i disseny a les nostres vides.

Alguns avantatges:

  • Sostenibilitat: La ceràmica és un material natural i durador. A diferència del plàstic, que deriva del petroli i pot trigar centenars d’anys a degradar-se, la ceràmica és biodegradable i es descompon al medi ambient sense causar danys significatius.
  • Reducció de residus: Escollir productes de ceràmica és reduir la generació de residus plàstics. A més, els productes de ceràmica poden ser reutilitzables durant molts anys i al final rebutjar-los de forma segura per al medi ambient.
  • No són tòxics: Els productes ceràmics no alliberen químics ni contaminen els aliments. En canvi, alguns plàstics poden alliberar substàncies perjudicials que poden tenir efectes negatius a la nostra salut.
  • Estalvi de recursos naturals: Produir plàstic requereix grans quantitats d’energia i recursos naturals com el petroli. Retallar-ne el consum evita una mica d’aquesta despesa excessiva.

Color It t’acompanya a reemplaçar plàstic per ceràmica

Al nostre espai a Sant Cugat, disposem de tot tipus de peces perquè les puguis decorar com vulguis. Pots pintar objectes únics o pensar una línia exclusiva per tenir a casa teva o regalar als teus éssers estimats.

Contacta’ns per reservar taula o vine a la nostra cafeteria a prendre un riquíssim cafè mentre pintes les peces de ceràmica que triïs. Nosaltres t’avisarem quan puguis venir a retirar-les a punt per ser utilitzades. T’esperem!