CÓMO PINTAR EN CERÁMICA

Com pintar en ceràmica pas a pas

Un dels teus propòsits d’any nou és aprendre a pintar en ceràmica? Doncs a COLOR IT et podem ser de gran ajuda, ja que som especialistes en aquesta pràctica i amants de l’art i la pintura! Així doncs, hem volgut dedicar aquest article a explicar-te quins són els passos més importants que s’han de realitzar per pintar correctament en ceràmica i convertir-te en tot un/a artista!

Pintar sobre ceràmica és una pràctica que tothom pot portar a terme a casa per si mateix. No és una tasca complicada, però sí que necessita un seguit de tècniques per poder crear de manera més professional. No obstant això, comencem pel principi!

A la taula tingues preparada la teva peça de ceràmica que pintaràs, les pintures i les eines que utilitzaràs. Per pintar en ceràmica has d’emprar pinzells adequats, és a dir, de diferents gruixos, ja que per fer línies, paraules o dibuixos més minuciosos hauràs d’utilitzar uns de més finets; i per pintar uniformement la peça hauràs de fer servir pinzells de major gruix. Si per a tu és més fàcil fer-te un esborrany en llapis a sobre la figura, pots fer-ho sense problema! Aquest patró et servirà, més endavant, com a guia per pintar i traçar contorns.

Però, atenció! Abans de començar a dibuixar sobre la ceràmica, neteja adequadament la peça. Amb una mica d’alcohol tindràs la teva figura perfecta, amb una superfície plana i sense grumolls! A més a més, és important que no utilitzis pintures tòxiques. A COLOR IT usem materials que no creen impacte en el medi ambient ni són perjudicials per a la nostra salut.

Un cop tenim clars aquests aspectes, podem començar a pintar! Utilitza tota mena de materials: regles per a crear línies perfectes; esponges per a poder fer textures diferents; tampons o plantilles, per a crear imatges reals; o sabó i una canyeta per crear bombolles i, d’aquesta manera, aconseguir un efecte més original. Per poder obtenir el to de color desitjat, hauràs de fer normalment unes tres capes de pintura. Tot i que, mentre vagis pintant i vagis deixant assecar la pintura, aniràs veient si el to que va quedant és l’esperat.

Una recomanació que et fem: pinta sempre o intenta fer-ho en el mateix sentit i, si barreges colors és important que pintis primer el color més clar, ja que els tons més foscos absorbeixen als clars.

És possible que durant el procés et puguis equivocar en algun dibuix o traça. No et preocupis! Si actues a temps és probable que puguis eliminar l’error. Com ho pots fer? Doncs agafant una esponja neta o un cotó mullats amb aigua i traient la pintura de la base. Si observes que no se’n va, prova d’utilitzar aigua calenta.

Un cop tinguis la teva peça feta i pintada, necessites deixar-la assecar i fornejar-la perquè la pintura acabi d’agafar consistència i s’adhereixi a la ceràmica. Normalment es necessiten uns 35 minuts, en un forn a 150 °C.

Venda online de peces de ceràmica

Amb COLOR IT pots aconseguir totes les peces de ceràmica que vulguis per pintar i practicar a casa aquest art! A més a més, et facilitarem tota mena de materials i eines que necessitis per portar a terme aquesta activitat. Només has de fer-nos saber quins vols i donar una paga i senyal que et retornarem un cop tinguem els materials de nou amb nosaltres.

A la nostra pàgina web podràs seguir tots els passos que requereixes per comprar les teves peces de ceràmica online: escollir- les, decidir el punt de recollida, i informar sobre els esmalts, elements i instruments que vols emprar. També ens pots trucar al telèfon 663 826 880, o bé, enviar un email a colorit@colorit.es.

Que en aquest 2021 envaïm el món de pintura i ceràmica!