Com afrontar la rutina després de les vacances

Com afrontar la rutina després de les vacances

Molts de nosaltres, el setembre tornem de nou a la nostra rutina, a les obligacions, deixant enrere un estiu i unes vacances que ja formen part del passat! Aquí no se li fa costa amunt tornar a la feina i haver de tornar a programar el despertador i organitzar el dia a dia? Així que, perquè no se’t faci tan complicat el moment, volem ajudar-te amb alguns consells que potser et poden servir per reprendre la rutina amb un somriure!

La ressaca postvacacional, o el també anomenat síndrome postvacacional, són ni més ni menys que una etapa d’adaptació a la rutina, a les exigències i obligacions diàries. Una adaptació que ens pot provocar estrès, angoixa i poques ganes d’afrontar la situació, cercant en el calendari el pròxim pont o dia de festa que podrem gaudir. Sense dubte, el cos i la ment necessiten un temps per poder-se adaptar de nou als horaris, al ritme més accelerat, al cúmul d’activitats diàries…

Per tant, t’aconsellem…

  1. Tenir temps per poder tornar a connectar. Uns dies abans de la tornada a la feina, és important que tornis a la teva llar, en un entorn còmode, però també monòton per a tu. Així doncs, dona’t uns dies per rebaixar el teu ritme, d’anar d’un lloc a l’altre sense horaris, de viatjar i d’empalmar plans un darrere l’altre. 
  2. Tornar a introduir uns dies abans els teus costums, és a dir, aixecar-te mínimament d’hora, anar a dormir més aviat, descansar per rebaixar l’estrès a la tornada i ves tenint, a poc a poc, contacte amb les teves obligacions. 
  3. Menjar sa i tornar a la teva dieta equilibrada sense excessos. Sense dubte, una bona alimentació és primordial per poder recuperar els teus hàbits. Durant les vacances mengem en horaris diferents, més quantitat… Uns dies abans, torna a agafar la teva rutina alimentaria! Hidrata’t bé, evita les begudes alcohòliques, els plats copiosos, torna a fer les teves ingestes en els horaris establerts i segueix una dieta equilibrada. 
  4. Practicar esport, aquell que et faci sentir bé, et faci moure el teu cos i t’ajudi a recuperar l’energia que necessites per agafar la rutina amb força. La meditació, per exemple, t’aportarà molta calma mental i t’ajudarà amb l’angoixa o el sentiment que et provoca tornar a la rutina. 
  5. Planificar activitats i plans que et motivin per fer el cap de setmana. Aquests plans t’ajudaran a afrontar la setmana amb ganes i il·lusió, ja que el cap de setmana el passaràs en gran! 

Has anotat aquests tips? Estem segurs que t’ajudaran a afrontar la tornada de les vacances! I si vols que un dels plans que facis després de la jornada labora o el cap de setmana sigui divertit, entretingut i creatiu, et proposem que vinguis a COLOR IT i decoris les peces de ceràmica que tenim per a tu!