maria_color_it_2

Color It és un espai creatiu també per la gent gran. La senyora Maria ens parla de la seva experència.

A Color It tenim clar que fer-se gran no vol dir quedar-se a casa. Quan ens fem grans podem fer moltes coses i alhora tenim el temps per fer-les. Ja us vam parlar fa poc dels beneficis de la pintura i l’art per a la gent gran: millora la motricitat, augmenta l’autoestima, dóna salut mental, millora la comunicació…

És per això que sempre tenim un lloc per a vosaltres o ens podem desplaçar per exemple a residències de gent gran i fer tallers per a grups. És una experiència diferent i molt enriquidora per a tots. A més a més, si veniu els dimarts fem un 10% de descompte a la gent gran i convidem a un cafè o un tallat.

Entrevistem la Maria Piqué, de 82 anys

Avui us volem presentar la senyora Maria Piqué, una amiga i clienta habitual, a qui apreciem molt i que ens ha volgut explicar què li sembla Color It i què li ha aportat.

La senyora Maria Piqué Sanllehy, va néixer el 31 d’agost de 1934 a Mura (Barcelona), ara té 82 anys. És una persona molt ocupada i activa i està al dia de les noves tecnologies. La televisió no li agrada gaire, la mira poc, però el cine li agrada molt. També és molt lectora i gaudeix de la música, especialment l’òpera.

Al 2007 el seu fill petit la va iniciar en el món d’Internet. Diu que ara encara surt molt de casa, però que més endavant Internet l’ajudarà a tenir sempre una finestra oberta al món. Va sovint al centre cívic, fa taitxi, asisteix a conferències, queda a dinar amb les seves amigues i li agrada molt jugar al Rummi.

Fa 30 anys que pinta, va fer quadres tridimensionals, i un dia a la setmana anava a l’escola de la llar a Terrassa, que fan de tot. Sempre amb molta iniciativa, se li va acudir una idea mirant un calendari, d’allò van fer una exposició de quadres magnifica i encara avui dia el té penjat a casa, emmarcat en fusta.

Com va conèixer Color IT?

La mare d’una treballadora vostra, la Sandra, em va ensenyar el díptic informatiu amb imatges de les peces que es feien. Em va sorprendre molt el concepte que teniu, de taller de ceràmica i lloc per prendre algo. No ho havia vist mai enlloc!

Què és el que més li va agradar?

El millor va ser poder organitzar una petita escapada de Terrassa fins a Sant Cugat, per gaudir una bona tarda pintant i veure-ho tot amb els meus propis ulls.

Va ser dit i fet, la mare de la Sandra ho va organitzar tot i la Sandra ens va recollir amb el cotxe i ens va deixar a la porta de COLOR IT. Jo estava encantada, entre tanta cosa no sabia ben bé què faria. Finalment vaig decidir-me per una capseta molt mona, de regal.

Quines impressions s’emporta de l’activitat?

A Color It em vaig sentir com a casa. Pintant, relaxada, un ambient agradable… També vaig fer una petita pausa i vaig berenar un bon suc natural de pastanaga i poma i una magdalena casolana. Deliciós! Després amb l’energia carregada, em vaig posar mans a l’obra de nou. Vaig marxar molt contenta de la meva obra d’art.

I el resultat?

Es una activitat molt entretinguda. Però he de dir que quan veus la peça ja acabada, t’entra una satisfacció de dir: “Això ho he fet jo? Com pot ser? Però si sembla que ho hagi fet una artista de veritat! Que bonic, com brilla!” Jejeje (riure).

Encara que és una mica lluny per a mi, ara mateix ja m’hi atreviria a anar-hi sola en tren.

M’agrada molt fer activitats relacionades amb la pintura. S’ha de fer les coses per gaudir, sense agobiar-se. Ha estat un plaer poder conèixer COLOR IT i tan debò hi pugui anar molts anys.

I nosaltres la puguem tenir aquí molt més, senyora Maria. Gràcies per ser tant maca i estupenda!