niñas y niños disfrazados colorit

Aquest Carnestoltes explora la teva creativitat a COLOR IT

niñas y niños disfrazados colorit

S’acosta Carnestoltes, una de les tradicions més antigues i diverses del món, on la creativitat i l’alegria surten al carrer i ens convertim en allò que vulguem. No existeixen els prejudicis ni cap regla que dicti com has de vestir-te o presentar-te davant la gent. Carnestoltes és sinònim de llibertat i de simbologia. Tot un art que a COLOR IT ens agrada esprémer al màxim. Per això, avui et parlarem sobre l’origen d’aquesta festa tan divertida, i et proposarem un pla molt especial perquè el celebris de la millor manera aquest 2023. Estàs preparat per a descobrir-ho?

Quin és l’origen del Carnestoltes?

El Carnestoltes té les seves arrels en l’antiguitat, i es creu que prové de les Saturnals romanes i les festes gregues en honor a diversos déus. Aquestes festivitats se celebraven al febrer, seguint el calendari lunar, una època de transició de l’hivern a la primavera, i tenien en comú banquets, balls i màscares que personificaven als déus. Així, durant uns dies, es celebrava l’abundància a la Terra, sense tenir en consideració l’ordre jeràrquic i deixant de banda les responsabilitats i les preocupacions.

De fet, disfressar-se prové de la idea d’invertir les regles socials durant aquest període, on antigament els participants podien vestir-se com desitgessin i comportar-se de manera diferent del que s’esperava d’ells mantenint l’anonimat

Amb l’arribada del cristianisme, aquestes festivitats es van fusionar amb la celebració de la Quaresma i es van convertir en una festa popular que se celebra abans de l’inici del període de penitència i abstinència, a manera d’alliberament.

Celebra el Carnestoltes a COLOR IT

carnaval niña pintandoDesfilades, colors i diversitat! En l’actualitat, la creativitat és un aspecte fonamental del Carnestoltes, i això ho podem observar en l’elaboració de disfresses i carrosses. Perquè el Carnestoltes ja no és només una oportunitat per a alliberar-se, sinó també d’experimentar amb diferents formes d’expressió artística, com ara la música, la dansa, el teatre i la pintura de ceràmica

Per això, a COLOR IT et proposem passar un Carnestoltes diferent, únic i molt creatiu deixant volar la teva imaginació i expressant-te com més t’agradi en el nostre espai. A què estàs esperant? Prepara la teva disfressa i contacta amb nosaltres per reservar taula!