Art i salut mental

El dia 10 d’octubre se celebra, arreu del món, el Dia de la Salut Mental, a més de 100 països. I és que la Federació Mundial de la Salut Mental va decidir als anys 90 que se celebrés anualment un trastorn mental distint, incentivant el moviment associatiu, sensibilitzant a la gent sobre aquestes malalties, així com, donant importància a la identificació, al tractament i a la prevenció d’un trastorn o malaltia emocional.

Aquest any, s’ha volgut des de la Federació, centrar-se en la prevenció del suïcidi, i és que cada any aproximadament unes 800 000 persones moren a causa d’aquest problema! Una dada esgarrifant si, a més a més, li sumem també el gran nombre de persones que intenten suïcidar-se i l’edat que se solen produir aquests suïcidis, entre els 15 i els 29 anys.

«Connecta amb la vida» és el lema que encapçala aquesta jornada del Dia Mundial de la Salut Mental on es realitzaran infinitat d’activitats per sensibilitzar a la gent sobre aquest problema. La feina de l’OMS també és molt satisfactòria, ja que treballa any rere any per poder millorar la qualitat de vida d’aquelles persones que pateixen algun trastorn mental i que necessiten una ajuda psicològica com també social.

Salud mental

Com ajuda l’art a la gent que pateix un trastorn mental

A Color It volem donar tot l’ajut i suport a aquelles persones que pateixen una malaltia mental i animem a tothom que celebri aquest dia tan especial on es treballa molt per conscienciar a la gent sobre la importància d’aquestes malalties i com és de necessari que es faci tractament. Per aquest motiu, en aquest article volem parlar sobre els beneficis que té l’art davant de la gent que pateix un trastorn d’aquesta mena.

L’art és, sense dubte, un mer mitjà d’expressió que serveix tant als més petits de la casa, com ja t’hem comentat algunes vegades, com també aquelles persones que pateixen trastorns o problemes mentals, ja que la comunicació verbal és un hàndicap per ells, en alguns casos.

Són molts els estudis que afirmen que l’art i les activitats creatives són molt beneficioses per la nostra salut, en conseqüència, per aquelles persones que pateixen un trastorn mental. Des de fa temps, l’art s’utilitza com a eina terapèutica per complir uns objectius molts clars: aconseguir l’estimulació cognitiva i el desenvolupament a escala personal. Amb aquest treball, doncs, s’aconsegueix un confort personal important.

L’art pot ser, sense dubte, una eina curativa de certs trastorns mentals, aportant benestar psicològic a la persona

Termes com art i teràpia van de la mà, ja que ajuden a la persona a expressar-se d’una manera molt diferent, de forma més indirecte però més representativa, coneixent el seu món interior fàcilment.

Què et pot aportar Color It?

El nostre espai, ubicat a Sant Cugat, sense dubte, és un ambient vestit d’art, creació, d’eines d’estimulació i d’expressió que, sigui a qui sigui, pot ajudar a comunicar, a expressar sentiments i emocions, pensaments, necessitats, desitjos i pors. Una manera d’expulsar l’interior i plasmar-ho a una peça de ceràmica, una peça que serà molt més que això, serà la seva creació i dirà molt d’un mateix.

Arte y salud mental

A Color It, com a amants de l’art, la pintura i la ceràmica, estem orgullosos de poder ajudar amb les nostres activitats, valors i passions a gent que ho necessita, que requereix un espai creatiu com aquest per a molts aspectes terapèutics.

Estarem encantats de passar una estona d’allò més divertida rodejats d’art, l’eina terapèutica més efectiva!