Ara sí! Adéu Casal d’estiu, fins l’any vinent!

El setembre ja està aquí i amb ell, de la mà, la tornada a la rutina tant pels adults com pels més petits. I és que la tornada a l’escola és ja un fet. Per tant, hem hagut d’acomiadar-nos ja de les vuit setmanes de Casal que tant monitors com nens han gaudit en l’espai més creatiu de la ciutat. Avui volem dedicar aquest article a donar un cop d’ull i recordar, amb molta alegria, què és el que hem viscut i après durant aquestes setmanes de Casal, on l’estiu, la calor i les vacances envaïen els nostres dies. Ens acompanyes?

Des del començament de l’estiu i la finalització del curs escolar, hem obert les nostres portes cada matí perquè més de 140 nens i nenes gaudissin de l’art, la creativitat i la diversió a través de peces de ceràmica, pintures, materials de tota mena i molta, molta imaginació.

Cada matí ens trèiem la son amb una activitat de pintura de ceràmica, hem pintat i decorat moltes peces diferents: plats, bols, tasses, rajoles, gots, caixetes, un test i altres figuretes. Però no només creàvem una peça espectacular, apreníem una tècnica diferent en cada una de les peces. Tècniques? Sí, sí, com llegeixes! En el món de la pintura en ceràmica existeixen diferents tècniques de pintura, cada una d’elles aporten una estètica o una altra, cada una més espectacular! I quines són aquestes tècniques? Coneixes la tècnica de bombolles, pintura amb cordes, utilització de Stencil, tampons i plantilles de goma, el puntillisme, aquarel·la, reserva de blancs, degradat o l’esquitxat?

Després d’un bon esmorzar, ens dirigíem el parc central de Sant Cugat, un espai obert per poder córrer i jugar a tots els jocs que volíem. Però els divendres encara eren millors! Perquè fèiem jocs d’aigua! Una bona manera de remullar-nos i treure’ns la calor de sobre!

Un cop havíem gaudit de l’aire lliure durant una horeta, acudíem de nou a Color It per seguir amb el nostre paper d’artistes! I tant que érem artistes! Hem realitzat manualitats molt entretingudes i divertides. Hem fet peces de fang, les hem treballat i, més tard, pintat! Hem fet un atrapa somnis, penjolls, polseres, marcs de fotos i tallers de decoració de galetes. També, hem après com fer un quadre amb aquarel·les, hem pintat testos, confeccionat llibretes artesanalment amb llana, cartó i paper. Inclús, hem après a fer els nostres propis, divertits i originals segells amb goma eva i altres materials.

La tècnica Stencil ha estat molt treballada en algunes de les manualitats que fèiem. De fet, hem utilitzat aquesta tècnica en una motxilla blanca, per personalitzar-la al gust de cada un! A partir d’una plantilla hem pogut reproduir la imatge a la bossa, peça de ceràmica o paper! Sense dubte, una de les manualitats més maques del Casal i que podrà acompanyar-nos sigui on sigui.

Però, sabeu què és el millor de tot? Que aquest any hem tingut la nostra pròpia samarreta i gorra, la de Color It! Sigui com sigui no podem estar més contents d’allò que hem creat aquestes vuit setmanes. El somriure de cada un de nosaltres durant dies i dies de Casal ha estat el millor regal d’aquest calorós estiu! Ens veiem aviat!

Del Casal d’Estiu al Casal de Nadal!

Però com tot en aquesta vida quan s’acaba, en comença una altra! I és que sabem que queden uns mesos en endavant però ja estem pensant en el Casal de Nadal! Uns dies on la màgia, la innocència i l’amor prenen sentit en moltes de les nostres creacions. Encara hem de pensar quines activitats farem, però una cosa la tenim clara: cada una d’elles seran de temàtica nadalenca!
Desitjant ja que arribi el moment? Nosaltres també!