Aprèn la tècnica de puntillisme a COLOR IT

Com a amants i experts de la pintura en ceràmica, en aquest article et volem ensenyar com fer la tècnica del puntillisme perquè puguis crear peces de ceràmica d’allò més creatives i originals! Una tècnica artística molt innovadora que ha estat utilitzada per molts i molts artistes del passat i de l’actualitat. T’expliquem en què consisteix i quin ha estat el seu recorregut en grans obres.

Va sorgir a França en l’època del postimpressionisme, l’any 1884. La naturalesa era la seva màxima inspiració en aquell moment, ja que a través de la creació de petits punts de colors es formava una imatge realista. Saps quins van ser els màxims precursors d’aquest estil? Doncs cèlebres pintors com Van Gogh, Edmond Cross o Georges Seurat, que va ser un pintor neoimpressionista que va començar a utilitzar aquesta tècnica.

Aquest pintor va començar a experimentar amb els tons freds i càlids a través de petits punts i pinzellades, veient que amb aquesta manera de pintar es creaven combinacions i sensacions molt complexes i agradables a la nostra vista.

Com fer aquesta tècnica?

Es necessita certa tècnica, encara que a simple vista no es vegi, per poder aconseguir un resultat excel·lent. I és que és primordial utilitzar bé la combinació de colors i jugar amb el volum i el gruix dels punts. D’aquesta manera, s’aconsegueix poder jugar amb els espais, les perspectives i les textures. És molt interessant que només creant punts i jugant amb colors es pugui formar una imatge sorprenent!

Consisteix a aplicar la punteta del pinzell en la peça de ceràmica, en el llenç o en el paper, segons la base que utilitzis, i anar combinant aquests punts amb diferents colors i tons. És important que s’utilitzin els colors purs, ja que la barreja, tal com deien els puntillistes en l’època, embrutia.

Aprèn la tècnica a COLOR IT

Si vens a la nostra cafeteria creativa, podràs crear tota mena de figuretes o decorar la teva vaixella a través d’aquesta tècnica. Tenim per a tu un gran ventall de peces de ceràmica, pintures i pinzells perquè puguis crear la teva pròpia peça.

A més a més, si vols emprar aquesta tècnica i pintar la teva peça allà on estiguis de viatge aquest estiu, a través de la nostra botiga online podràs obtenir el teu kit.