3 consells per preparar una bona tornada a l’escola

Ja estem a setembre i falta molt poc perquè els nens i nenes tornin a l’escola. Avui volem compartir tres consells perquè la tornada sigui més planera tant per ells com per nosaltres.

Per als petits són uns dies complicats perquè passen per molts canvis. A l’estiu els horaris són més flexibles, fem excepcions amb moltes coses com el temps de tele, el tipus de menjars… i tot ha de començar a tornar a la rutina i a la “normalitat”.

A més a més, també passen d’estar a totes hores amb nosaltres, els seus pares, a veure’ns només a les tardes i sovint més cansats i enfeinats que quan estàvem de vacances. Els costa entendre-ho i assimilar-ho i moltes vegades aquesta situació porta mals humors o rabietes que no sabem d’on surten. Us sona?

Per evitar una mica tot això i que el canvi no sigui tant sobtat, aquí van els nostres consells per una bona tornada a l’escola.

1- No anticipar

Els nens viuen en el present. Tot el que els importa és l’ara i l’aquí. Aquests dies segur que us heu trobat parents, familiars o amics benintencionats que no paren de preguntar-los que quan aniran a l’escola, si tenen ganes de tornar a veure els amics… Està bé parlar-los de que tornaran a l’escola, però no quan fanten encara setmanes! A alguns potser no els fa res, però a molts els pot crear angoixa. Deixem-los viure el moment i preguntem altres coses, que hi ha moltes preguntes que els podem fer, oi?

2- Tornar poc a poc a la rutina

Alguns dies abans de la tornada és millor ja ser a casa, que trobin les seves coses, que es retrobin amb el seu espai i anar pausant el ritme de l’estiu i marcant la que serà la nova rutina per al curs escolar. Les estones de tele, hores dels àpats, la dutxa, l’hora d’anar a dormir… així segur que quan els toqui llevar-se a quarts de vuit els serà molt més fàcil si han descansat i han estat seguint una bona rutina durant la setmana anterior.

3- Involucrar-los en els preparatius

Una bona manera de fer-los més autònoms i de que es facin a la idea de que ja s’acosta la tornada a l’escola és fer-los partíceps de les coses que s’han de preparar per al nou curs. La motxilla, els llibres, marcar la roba, les bates, el material escolar… ho poden anar a comprar amb vosaltres o recuperar el que tenien de l’any anterior i posar-ho a punt per al nou curs. Així aniran recordant i sent conscients de que ja s’apropa el dia.

I vosaltres, com encareu aquest nou curs? Esperem veure’us després de l’escola berenant a la nostra cafeteria, pintant ceràmica en família o a una de les nostres extraescolars creatives. I compartint moltes festes d’aniversari plegats. Gràcies un any més per la vostra confiança i… bona tornada a l’escola!