libro y rosa sant jordi

Sant Jordi, el dia més especial per a Catalunya

libro y rosa sant jordi

Aquest dissabte, 23 d’abril, torna en els carrers de Catalunya una de les festivitats més importants i més estimades, la Diada de Sant Jordi, patró de Catalunya. Un dia en què els balcons es vesteixen de la senyera, els carrers estan plens de paradetes de roses i de llibres, i els pobles i les ciutats s’omplen de gom a gom per gaudir d’aquest dia tan especial. 

El motiu de la Diada i de per què aquesta llegenda ressona en escoles, espais públics, centres culturals i a cada racó dels carrers va ser la mort del cavaller Jordi, un sant, que estava sota les ordres de Dioclecià, que es va negar a perseguir els cristians i, per aquest motiu, va ser decapitat. D’aquí que, en el 1456, el van fer patró de Catalunya. 

Encara que, des del segle XVI, ja se celebrava aquesta festivitat, no va ser fins al segle XIX que, gràcies al moviment polític i cultural en l’època de la Renaixença, es va fer molt més rellevant i festejada. A més a més, en el segle XV es va convertir, també, en el Dia dels Enamorats on les parelles es regalen una rosa i un llibre. 

Per altra banda, amb aquesta història verídica del sant, va aparèixer la llegenda de Sant Jordi, en què un drac atemoria el poble de Montblanc. Els habitants d’aquest poble alimentaven el drac amb els seus propis aliments, fins que es van quedar sense i van pensar a fer un sorteig, periòdicament, en el que havien de participar tots els del poble, inclús el Rei i la seva filla. Al cap d’uns anys, va ser la princesa la que va haver-se d’entregar al drac. Quan estava a punt de ser devorada, el cavaller Sant Jordi el va matar i de la seva sang va aparèixer un roser. 

Sant Jordi a COLOR IT!

ceramica sant jordi

A COLOR IT ens encanta celebrar la Diada! Per aquest motiu, des de fa dies, en la nostra cafeteria ja podràs gaudir de peces de ceràmica per decorar.

Si vens a COLOR IT, veuràs en el nostre aparador tota classe de peces de ceràmica que podràs decorar en motiu d’aquesta festivitat, o bé, pintar les peces elaborades especialment per aquesta temàtica, com dracs o cavallers. Reserva la teva taula i a gaudir!

I si una de les activitats que tens pensat fer el dia de Sant Jordi amb la família és pintar en ceràmica i rodejar-te d’art, podràs obtenir les teves peces a través de la nostra botiga online i gaudir d’aquest entreteniment allà on sigui. 

Abans d’acomiadar-nos, volem desitjar-te una feliç Diada de Catalunya i bon Sant Jordi!