Què fer amb els nens en dies de pluja a Sant Cugat?

És tardor, plou més, fa més fred… Però portem molts dies de pluja seguits! I segur que a molts se us van acabant les propostes per fer amb els més petits. A nosaltres també ens passa i per això avui volem compartir la llista d’idees que fem servir en ocasions de pluja i que sempre ens funciona molt bé amb els nostres nens. Allà van!

1. Fer un taller

Comencem escombrant una mica cap a casa, però realment pensem que venir a Color It és un gran pla per una tarda de pluja. Passeu un temps junts, desconnectant de tot (perquè quan es pinta ceràmica s’ha d’estar per allò que s’ha d’estar!) i quan acabeu nosaltres ens encarregarem de lacar la peça i fornejar-la i en una setmana la podreu venir a recollir. Tindreu un record molt bonic de l’estona que heu compartir plegats.

Avui dia, passar temps de qualitat amb els pares és gairebé un luxe per als més petits i és molt bo trobar sempre un espai per poder estar junts de veritat, connectant.

Ja sabeu que podeu venir qualsevol tarda a pintar. No cal reserva ni estar apuntat. Entreu, trieu la peça i… a gaudir!

2. Fer manualitats

Una altra cosa que ens funciona molt bé és muntar manualits a casa. En pensem un parell, preparem tots els materials, els col·loquem a sobre la taula i ens posem plegats a fer la proposta.

Pintura, fer un collage, fer fang, plastilina… o alguna manualitat específica de l’època en que estem, com aquestes que us vam proposar per fer a la tardor.

3. Anar a veure un espectacle

Al teatre auditori de Sant Cugat hi ha molt sovint obres familiars molt molt recomanables. Concerts, espectacles o teatre, un cop o dos al mes pots trobar activitats per fer en família.

També el cinema és molt recorregut en dies de pluja. A Sant Cugat podem triar i remenar i segur que trobareu una pel·lícula que us agradi.

Si als vostres petits els agraden els llibres, no us podeu perdre l’espai de Pati de Llibres. Consulteu la seva agenda perquè sovint fan presentacions i contacontes molt interessants.

4. Jugar a jocs de taula

Aquí cada família és un món, però compartim els nostres favorits per si us podem donar idees. Per als més grans el Carcassone ens agrada molt. Un joc d’estratègia que no dura massa i que es pot anar ampliant a mida que te’l vas sabent.

Per a totes les edats ens encanten els jocs de cartes de Djeco. A Jugaia, una botiga de joguines online amb botiga a Sant Quirze del Vallès en tenen. Tots ens agraden molt, són molt econòmics i van fantàstics per endur de viatge, treure al restaurant i jugar també en dies de pluja.

5. Llegir contes

Amb els més grans perdem una mica el costum de fer lectura compartida i és també molt positiu que els seguim llegint en veu alta si ho volen o escoltem com ens llegeixen ells.

A nosaltres ens agrada molt el món de Roald Dahl i, per als més petits, us vam recomanar ja fa temps uns llibres sobre creativitat molt interessants. I per als que comencen a llegir, ens agrada molt la colecció d’Isadora Moon. Ens podeu deixar les vostres recomanacions en els comentaris!

6. Cuinar

Una altra cosa que no ens falla en dies de pluja és cuinar. És una bona manera de passar una estona junts, fent una feina manual i… després ens podem menjar el resultat!

Sobretot el que ens agrada més és preparar-nos berenars boníssims o fer pastissos o magdalenes. Si teniu alguna recepta que vulgueu compartir, som tot orelles! Sempre va bé anar variant 😉

I si us fa mandra, sempre podeu venir a menjar les delicies de la nostra cafeteria i passar la tarda berenant plegats 😉

 

Esperem que us hagin agradat aquestes idees i hagueu trobat inspiració per passar els dies de pluja una mica millor.