pintura_cromoterapia

Què és la cromoteràpia?

En el món, cada cop apareixen més teràpies naturals que tenen l’objectiu de curar malalties o de reduir els seus símptomes. I et preguntaràs, com és que a COLOR IT estem parlant de teràpies mèdiques? Doncs bé, perquè en aquest cas els colors tenen un paper primordial! Ens referim a la cromoteràpia i, si no n’havies sentit a parlar-ne mai, en aquest article podràs conèixer tots els seus secrets. 

La cromoteràpia és aquell mètode que consisteix a utilitzar els set colors que apareixen en l’espectre solar de la llum per poder obtenir certs beneficis en l’organisme, com per exemple, alleugerar molèsties o curar malalties. Tan exitosos han estat els seus resultats que, actualment, aquesta teràpia s’ha estès en el món de la medicina alternativa. Així doncs, segons estudis, aquest mètode alternatiu pot aconseguir millorar alteracions físiques, psicològiques i energètiques, controlant l’equilibri del cos i la ment. 

Però, com s’usa aquesta teràpia? Doncs bé, es pot fer de diverses maneres. Per una banda, es pot realitzar a través de la visualització de la llum que es produeix amb bombetes, per exemple. Per altra banda, es pot emprar a través de teixits, objectes o aliments de colors. L’arquitectura i l’art també tenen un paper rellevant en aquesta medicina complementària, ja que l’ús de colors poden influir en l’estat d’ànim de la persona. 

Cada color aporta uns beneficis en l’ésser humà. Per tant, segons els resultats que es vulguin obtenir, s’utilitzaran uns o d’altres. Però quin paper tenen cada un dels colors dels quals estem parlant? A continuació, et revelarem el secret!

 

Importància dels colors en el nostre benestar

 

  • Vermell: aporta força, energia i iniciativa. Per aquest motiu, és un color que s’aconsella com a estimulador, ideal per aquelles persones amb apatia física, que tenen un refredat, hipotensió, bronquitis o reumatisme. Es considera també un color que estimula el fetge i la nostra circulació.

 

  • Groc: és el color de la purificació, l’alegria i l’entusiasme. També dona molta energia en el sistema digestiu i en els nostres músculs. Encara que és important no abusar d’aquest, ja que pot ser molest al final.

 

  • Blau: el color de la salut emocional! I és que el blau millora el rendiment mental, calmant, tranquil·litzant, i millorant l’ansietat o la por. 

 

  • Verd: el color que permet l’equilibri entre el cos i la ment. Sempre s’ha considerat el color de l’esperança i l’optimisme. També té molt poder per enfortir la nostra visió. 

 

  • Violeta: El color de la inspiració, que calma i tranquil·litza. Però també millora la nostra salut física (contractures, anèmies, epilèpsia…).

 


 

Encara que no hi ha estudis suficients per considerar que aquesta teràpia és totalment eficaç, sí que algunes investigacions afirmen que els colors tenen un paper valuós sobre el nostre benestar. 

A COLOR IT estem convençuts que pintar en ceràmica i rodejar-te de colors i art et faran gaudir d’un temps de qualitat amb tu mateix i amb els teus. Sense dubte, aquesta activitat et farà sentir molt i molt bé! 

Reserva la teva taula, o bé, compra online les peces de ceràmica per gaudir de la pintura a casa teva o allà on sigui.