L’art del silkcreeen en les peces de ceràmica

La impressió d’imatges en peces de ceràmica mitjançant la tècnica de silkscreen és una manera relativament senzilla de poder reproduir imatges en tot detall en les teves creacions.

A Color It tenim tots els materials necessaris per poder decorar les peces de ceràmica i tant a les extraescolars, com als tallers familiars pots aprendre com fer servir les plantilles i endur-te treballs realment únics. Aquest proper dissabte dia 28 d’octubre a les 11h farem un taller per crear peces amb estampats amb silkscreen (apunta’t-hi escribint-nos a color@colorit.es o trucant al 636560009).

 

La tècnica és molt senzilla i només requereix de certa pràctica i els materials adeqüats:

1. Esculls una plantilla que t’agradi per decorar la teva peça de ceràmica.

2. Fas la barreja del medi en pols amb l’esmalt del color de pintura que escullis. Es pot fer amb els dits, fins que estigui ben barrejat.

3. Col·loques la plantilla sobre la part de la peça que vols decorar.

4. Aguantant la plantilla i sense que es mogui, omples de la barreja de color tots els forats de la figura.

5. Quan està llest, retires la plantilla molt a poc a poc i el dibuix quedarà marcat a la ceràmica.

6. La peça es cou i ja estarà llesta per lluïr!

 

Hi ha moltíssimes opcions de decoració i moltes plantilles diferents: d’animals, de natura, d’objectes, d’elements de disseny… figures tant per creacions més d’adults com més divertides per als nens. En aquest video pots veure tot el procés.

Vine a Color It a provar-ho i et sorprendrà. És també una bona idea per fer un regal de Nadal personalitzat a qui tu vulguis. Ens hem d’anar preparant 😉