La importància de dedicar un temps especial a soles amb cada fill

L’altre dia va venir una mare amb la seva filla a pintar ceràmica a Color It com a activitat per passar una estona sola amb ella, en exclusiva, sense el seu germà petit. Van berenar, van pintar i la nena estava absolutament feliç.

I ens va semblar molt bona idea que, de tant en tant, poguem reservar un temps especial a soles amb un dels nostres fills, on puguin tenir el 100% de la nostra atenció i fem una activitat que ens agradi als dos.

Els germans, tot i que tinguin bona relació, sempre competeixen per la nostra atenció. Es nota en petites coses com que els dos volen que els banyi la mare, o els dos volen seure al nostre costat o demanen que el conte de bona nit es llegeixi al seu llit i no al del germà.

Poder passar un temps sols amb cadascún d’ells té molts beneficis:

– se senten importants i reconeguts

– s’enforteix el vostre vincle i fa que siguin conscients que sempre poden comptar amb vosaltres

– es crea una relació més estreta entre pares i fills

– els ajuda a tenir més confiança en sí mateixos

– la relació entre els germans és més sana i menys competitiva perquè tots dos tenen coberta la necessitat d’atenció en exclusiva per part dels pares

– ens ajuda a saber millor el que pensen i senten i poder-los ajudar a gestionar els sentiments o aconseguir els seus objectius

Per fer-ho, no cal invertir massa temps

En nens més petits, uns 10 minuts al dia d’atenció exclusiva pot ser suficient. Llegir un conte, fer manualitats o anar-lo a buscar a les extraescolars i fer junts el passeig cap a casa.

A partir de 7-8 anys podeu començar a fer plans plegats. Pensar alguna cosa que agradi a tots dos i passar una estona de la tarda junts. La família que us expliquem va decidir venir a berenar a Color It i passar la tarda pintant juntes una peça de ceràmica. Ens va semblar molt bonic perquè, a més a més, després tindrien el record del que van fer.

A mida que van creixent es pot augmentar el temps a soles i espaiar la freqüència. Quan són ja adolescents, pot fer-se un dia al mes, pero planejat amb més detall.

 

Què us sembla la idea? Ho feu vosaltres a casa? En noteu els efectes? Deixeu-nos un comentari amb la vostra experiència!