La importància de dedicar temps de qualitat als nens

Quan vam pensar en el projecte Color It, teníem molt en ment que volíem que fos un lloc de trobada, de desconnexió i, a la vegada, de connexió amb un mateix. I que servís per trobar un temps per nosaltres i també per dedicar temps de qualitat als nostres fills, fent alguna cosa junts.

Avui en dia anem sempre amb pressa, no parem ni un moment i sempre estem connectats. És tan important parar i prendre’n consciència! Dedicar temps de qualitat, en exclusiva, centrats al 100% en ells, aporta molts beneficis.

Per què és tan important el temps de qualitats amb els nens?

  • Augmenta la confiança i l’autoestima dels nens. Sentir que algú et fa cas, et valora i que ho atura tot per tu, et dóna una gran satisfacció i seguretat.
  • Millora l’ambient familiar i contribueix a alliberar l’estrès i la tensió. Desconnectar i parar una estona ens fa baixar el ritme i relaxar-nos.
  • Es desenvolupen les habilitats socials, ja que és un bon moment per relacionar-se, parlar i explicar-se coses.
  • Incrementa els víncles afectius i ens ajuda a conèixer millor els nostres fills.
  • Es generen aprenentatges mutus. Ells aprenen de nosaltres, però els nens també són uns grans mestres del plaer de gaudir de les petites coses. Tenen molt per ensenyar-nos i, veure la vida a través dels seus ulls, ens fa connectar amb el que veritablement importa.

Què pots fer perquè el temps que passis amb ells sigui de qualitat?

  • Si has de fer coses, pots portar-los a comprar i inventar jocs pel camí, escoltar com els ha anat el dia o explicar-los alguna història.
  • Fer que les feines de casa siguin com un joc. Així tú podràs fer coses mentre gaudiu junts.
  • Fer alguna activitat fora de casa: anar a un museu, fer un taller, visitar la biblioteca… petites sortides especials. Només tu i ells.
  • Desconnecta el mòbil i centra’t en la teva estona amb ells. Escolta’ls, explica’ls un conte… les coses més senzilles, si les fem amb tota la nostra atenció, són també un temps junts molt ben invertit.

Taller en família a Color It: temps de qualitat creatiu

Si vius a Sant Cugat o a prop i vols passar un temps de qualitat amb els teus fills, vine a Color It. No necessites reservar ni planejar amb antel·lació. Quan et vingui de gust i tinguis una estona podeu venir a berenar a la nostra cafeteria i pintar una peça de ceràmica junts. Escollir la peça, els colors i pintar mentre parleu de les seves coses. A més a més, la satisfacció de tenir alguna cosa feta per ells amb el pare o la mare serà el màxim. 

Ens encanta veure les complicitats que es creen entre pares i fills i el feliços que surten els nens després d’una tarda creativa a soles amb els seus pares. Un REGAL en majúscules.

Font: educapeques