La gastronomia sostenible i els hàbits alimentaris respectuosos amb el medi ambient

El dia 18 de juny se celebra arreu del món el Dia de la Gastronomia Sostenible, un dia on es volen promoure els hàbits alimentaris més respectuosos amb el medi ambient. I és que és necessari que cada cop es tingui més consciència de la problemàtica que hi ha en el nostre entorn i de la importància que té consumir aliments ecològics.

En el 2007, es va proposar al Perú davant de les Nacions Unides per la Societat Peruana de Gastronomia, APEGA, que se celebrés aquest dia per lluitar per un desenvolupament més sostenible i promocionar el creixement de l’agricultura, la nutrició i el respecte al medi ambient. Aquest respecte se centra tant en la producció, com en la consumició i preparació dels aliments. No obstant això, fins al 21 de desembre del 2016 no va ser l’Assemblea General de les Nacions Unides qui va designar aquest 18 de juny com el Dia de la Gastronomia Sostenible.

La intenció de les Nacions Unides és impulsar a realitzar una agricultura que produeixi aliments que respectin la biodiversitat, com els productes ecològics, aliments que s’elaboren sense la utilització de pesticides, d’hormones, productes sintètics o de llots residuals, com també, d’antibiòtics o herbicides.

Estudis afirmen que els hàbits alimentaris poden aportar problemes al medi ambient, un fet que convida que amb la compra de productes i aliments es tinguin en compte un seguit d’aspectes: on es cultiva, d’on ve o si és un producte de temporada o no, ja que si no ho és, s’han utilitzat certs elements per poder elaborar i fer créixer aquell aliment a l’hivernacle.

Color It i els nostres productes ecològics

Els productes ecològics són un mer fruit d’aquells aliments elaborats amb cura i de manera natural per garantir, amb escreix, la qualitat de vida dels consumidors. Productes, en definitiva, de proximitat, sostenibles que s’han elaborat mitjançant mètodes d’agricultura i granaderes sostenibles. Així doncs, s’utilitzen una sèrie de tècniques i mètodes que no destrueixen el medi ambient.

Els productes sostenibles que podràs trobar a Color It són de la marca Zealia, una empresa de qualitat, on la seva màxima és oferir seguretat i excel·lència en els seus productes. Compleixen, estrictament, les normatives dels aliments ecològics, aliments que es basen en un balanç nutricional i en la selecció rigorosa d’ingredients naturals.

És primordial respectar el nostre entorn i promoure aquesta mena de gastronomia tant pel nostre medi ambient, per la nostra salut com també pel desenvolupament de les comunitats més desafavorides