Com fomentar la creativitat en els nostres fills?

Einstein deia que “la lògica ens pot portar del punt A al punt B, pero que la creativitat i la imaginació en poden dur a qualsevol lloc”.

 

A Color It pensem que la creativitat és un valor que s’ha de potenciar al màxim en cada nen i sota aquest concepte és que dissenyem i enfoquem les nostres extraescolars de pintura de ceràmica.

Les nostres classes extraescolars a Sant Cugat estan pensades per a què els nens i nenes aprenguin a pintar ceràmica, ho passin bé amb els companys, facin coses diferents de les que han fet a l’escola (més manuals i artístiques) i que les facin en llibertat, decidint en la mida del possible com volen fer la seva peça.

La creativitat és una qualitat que tenen tots els nens en major o menor mida i el fet d’entrenar-la farà que un infant tingui una eina intelectual molt potent que l’ajudarà a veure reptes allà on els altres només hi veuen problemes.

 

Com es pot fomentar la creativitat en els nens i nenes i com podeu fer-ho també a casa?

1- Passar temps amb l’infant i recolzar les seves propostes.

Dedicar-los temps de qualitat, escoltar-los, proposar-los activitats i mostrar-nos oberts en les seves propostes. Això els farà sentir contents i segurs de sí mateixos per seguir pensant i proposant coses noves.

2- Proposar-los reptes

Ajudar-los a anar sempre una mica més enllà, a sortir de la seva zona de comfort i provar amb altres tècniques, activitats… que els representin un repte. Acompanyar-los en buscar solucions per aconseguir els objectius que es proposen.

3- Treballar la seva capacitat d’atenció

Per poder pensar i innovar és necessaria estar concentrat i immers en el que fas. La pintura de ceràmica és un treball manual que ajuda a centrar-se i amb el que es treballa molt la capacitat d’atenció ja que la peça i tots els materials necessaris per pintar-la requereixen d’una gran cura i dedicació.

 

Si busques extraescolars a Sant Cugat, artístiques i creatives, vine a veure’ns. A més a més d’aprendre a pintar ceràmica i fer-se les seves pròpies peces, les nostres classes fomenten la creativitat i l’autonomia dels infants, dues aptituts que considerem clau en l’educació actual.