Com escollir una bona activitat extraescolar Sant Cugat

Gairebé la meitat dels alumnes entre 6 i 18 anys realitzen activitats extraescolars que ajuden a millorar el seu rendiment. Et donem les claus per encertar en la teva elecció.

Amb la tornada a l’escola, pares i mares comencem amb la feina feixuga de lligar el calendari de tots els membres de la família. Gairebé la meitat dels alumnes d’Espanya entre 6 i 18 anys allarguen la seva jornada escolar amb alguna activitat extraescolar. Les raons en són moltes, però sovint es barregen les ganes del nen de fer activitats que normalment no es treballen tant a l’escola i les necessitats dels pares de conciliació familiar i d’allargar una mica la tarda fins que surten de la feina.

Efecte positiu de les extraescolars

Les activitats extraescolars són un bon complement a la formació dels més petits. Es tracta d’activitats que fomenten el desenvolupament físic, intel·lectual i cultural dels nens i nenes. Els serveixen per relacionar-se amb altres nens i altres entorns, a guanyar confiança en si mateixos i aprendre a treballar en equip. Això sí, és clau que el nen o nena hi vagi a gust i li agradi i així podrà treure el màxim benefici de l’activitat que estigui fent.

Però, com podem encertar a l’hora d’escollir una extraescolar ? 5 claus per escollir la millor opció.

1. Escoltar els infants

S’ha de tenir en compte l’opinió dels nens i nenes a l’hora de triar una activitat i demanar-los les seves preferències, tot i que no sempre les puguem tenir en compte. Considerar la seva opinió és una forma de treballar la responsabilitat i afavorir l’autonomia i presa de decisions.

2. Tenir en compte els talents i gustos del nens

És important consensuar amb el nen i escollir activitats que connectin amb els seus talents i les seves necessitats. Només així hi anirà amb la motivació necessària per gaudir de l’activitat.

3. Adequades a la seva edat i capacitats

Apuntar-los a extraescolars que no són adequades a la seva edat o habilitats els pot portar frustració i rebuig.

4. Respectar el seu temps d’oci

És important que les activitats extraescolars no consumeixin tota la tarda per tal que així el nen pugui dedicar estones a jocs menys dirigits. En general, dos dies a la setmana i no més d’una hora i mitja cada vegada, seria el més recomanable.

5. NO s’ha de fer…

Mai hem de fer servir les activitats extraescolars com un parking per als nens o per omplir temps, ni tampoc dur-los obligats o portar-los més hores de les necessàries. Està clar que les activitats extraescolars ens ajuden a conciliar la vida laboral amb els horaris dels nens i s’ha de tenir en compte, però aquesta necessitat mai ha de ser la única raó per la que escollim una o altra activitat.

Extraescolars a Color It

La nostra proposta d’extraescolars és creativa, divertida i cobreix una mancança de moltes escoles: l’educació en l’art. A Color It tenim l’espai, les educadores i els materials perfectes perquè feu les millors extraescolars creatives de Sant Cugat. T’hi apuntes?

Truca’ns al 636 56 00 09

Escriu-nos a colorit@colorit.es