Els colors, els grans influents de la conducta i les emocions dels nens

Molts són els estímuls que influeixen a la conducta i les emocions dels més petits. Un dels aspectes més influenciadors són els colors, ja que aquests són, sense dubte, l’element que més estimularà el seu desenvolupament visual.

La coloteràpia és una pseudoteràpia que té una meta molt clara: aconseguir canviar l’estat d’ànim de la persona, com també, el seu comportament a partir dels colors. Alguns, com hem pogut veure, aconsegueixen calmar al nen aportant pau i tranquil·litat, d’altres l’activen oferint-li energia i modificant conductes com l’agressivitat.

El verd, per a molts psicòlegs, aporta equilibri en els nens. Per què? Doncs perquè és un color que transmet harmonia i que aconsegueix donar calma al sistema nerviós. Per tant, és un color molt beneficiós per aquells nens amb més temperament, ja que els ajuda a calmar-los. No obstant això, pot ser un color perjudicial per a aquells petits que necessiten més estímuls que altres.

Per una altra banda, si es necessita aportar al nen pau i serenitat, el color per excel·lència és el blau. Un to cromàtic capaç d’ajudar a la son del nen. Per aquest motiu, és ideal per aquelles persones amb problemes a l’hora de dormir i agafar el son.

Saps què és el que transmet el color blanc? Pots arribar a imaginar-t’ho? Sí! El que creies! El blanc és el color amb més unió amb la serenitat, la calma i la puresa. No obstant això, sabies que és el color estrella per estimular la creativitat dels més petits de la casa? Totes les emocions que ofereix aconsegueixen que el nen/a se senti optimista, amb energia i que, per aquests motius, aconsegueixi ser més creatiu.

Clarament, el color que aporta més energia a l’ésser humà, més vitalitat i estímuls és el color vermell, per la seva gran intensitat cromàtica. Gràcies a aquesta intensitat és un color important per aquells nens més tímids, amb problemes relacionals i socials. Per altra banda, és necessari allunyar aquest color dels infants amb problemes d’hiperactivitat o més agressius.

El negre, com és evident, és un color que transmet negativitat, per aquest motiu se l’ha associat en el llarg dels anys amb aspectes negatius de la vida, com la mort, la tristesa o la por. D’aquesta manera, és molt fàcil que sigui un color que transmeti emocions molt poc beneficioses pel sistema nerviós dels nens i les persones en general.

I què ens dius del lila o el groc? Són colors vius que transmeten emocions molt positives. El primer de tots és una barreja excel·lent entre el blau i el vermell, fet que aconsegueix transmetre tant tranquil·litat com vitalitat. Per altra banda, el groc és fonamental per l’estímul intel·lectual dels nens.

Rodeja’t de colors a Color It!

Infinitat de colors podran envair cada una de les peces que escullis per donar més harmonia, més calma o més intensitat la teva creació i el teu interior. Ara que ja saps els beneficis dels colors en els més petits de la casa, no deixis escapar l’oportunitat de passar un temps de qualitat amb el teu petit, pintant peces amb els colors que escullin i que els hi facin sentir millor.

Color It s’envolta, diàriament, de colors més intensos, tons pastel, terra, vius o més apagats per poder satisfer els gustos de cada un. Molts d’ells, estem segurs que en plasmar-se a la peça són un mer reflex de les emocions del creador.