Beneficis de la pintura

Augmenta l’autoestima. La pintura es pot realitzar tant de forma individual com grupal. Vivim en un món molt competitiu amb elevada pressió social. La pintura permet evadir-se per un moment d’aquest entorn i anar millorant a poc a poc, aconseguint reptes personals i no imposats, que fomenten l’autoestima.

Permet l’expressió i comunicació. La comunicació comença amb la pintura ja que aquesta ajuda a comunicar-nos amb l’entorn. És especialment important en persones amb dificultats de comunicació, des de nens petits fins a nens o adults amb autismes, discapacitaciones o altres necessitats especials. La pintura ens ajuda a connectar amb els altres d’una forma fàcil i còmoda sense necessitat de verbalizar. La verbalización d’un sentiment o una necessitat pot resultar molt difícil en certs casos i pot crear frustación i impotència que poden traduir-se en transtorns de conducta. La pintura com a teràpia pot ajudar a millorar aquests transtorns.

Motricitat. Pintar ens permet treballar la coordinació motriu, l’ús de diferents utensilis de diferents grandàries i dureses (brotxes, pinzells, esponges, plantilles…) permet desenvolupar la psicomotricitat fina i el control de la pressió alhora que ens divertim. Està especialment indicat en nens i persones majors així com en qualsevol persona de qualsevol edat que requereixi millorar o mantenir la motricitat.

Estimulació del cervell. Pintar permet estimular i potenciar els dos hemisferis del cervell ja que s’utilitza tant l’hemisferi esquerre relacionat amb el costat racional i lògic i l’hemisferi dret implicat en creativitat i les emocions.

Concentració. Pintar ens permet evadir-nos de l’entorn en el qual estem, mentre gaudim d’una bona estona.

Inteligencia emocional

Concentració. Pintar ens permet evadir-nos de l’entorn en el qual estem, mentre gaudim d’una bona estona.

Salut mental. La pintura ens permet evadir-nos dels nostres problemes diaris i relaxar-nos. Ens genera sensació de felicitat, espantant l’estrès i els problemes per un moment.
La pintura és beneficiosa en els nens perquè ajuda en el desenvolupament de la seva individualitat, i de la seva autoestima, fomenta una personalitat creativa i inventiva, organitza les seves idees, serena i tranquil·litza. A més estimula la comunicació, la sensibilitat, i augmenta la capacitat de concentració i expressió.
En malalties com l’Alzheimer pot resultar de gran ajuda ja que requereix de la utilització dels dos hemisferis del cervell.