diviertete

7 contes per a treballar la creativitat amb nens

S’apropa el dia del llibre i avui hem col·laborat amb la Judith, del blog Club Peques Lectores, per apropar-te contes per treballar la creativitat amb els nens. Ella és mare, apassionada de la literatura infantil i molt creativa. Aquests són els títols que ens ha recomanat:  

Diviértete, talleres de arte con Hervé Tullet.Ed: Phaidon.

Un llibre perquè puguis fer a casa teva els tallers que l’artista Hervé Tullet realitza pel món. Activitats per a desenvolupar la creativitat, la imaginació i les habilitats artístiques.

Tots els llibres d’aquest autor són molt recomanables. Aquí pots veure algunes manualitats basades en els contes de Hervé Tullet.

El punto – Peter H. Reynolds. Ed: Serres

Una petita empenta de la seva professora és suficient per a que en Vashti aprengui a dibuixar: primer un punt, després punts de tots els colors, tamanys i formes…

Arte moderno en acción – Maja Pitamic. Ed: Juventud.

L’art modern és creatiu, experimental, no entén de normes. Aquest llibre apropa els nens a l’història de l’art modern a través de 18 obres que els serviran d’inspiració per a idear apassionants projectes creatius.

Mi libro de arte. Ed. Blume.

Divertit, educatiu i ple de creativitat, aquest llibre inclou més de 50 idees de projectes per deixar anar la imaginació dels nens, ja que anima els joves artistes a experimentar amb les seves tècniques particulars, preparar els seus propis colors o crear escultures amb materials naturals, entre moltes altres propostes.

Creativos y felices, de Clara Peñalver. Ed: Beascoa.

Un llibre de jocs, enigmes, puzzles i reptes per treballar la creativitat i la inteligència emocional.

Mi ciudad imaginada, de Cristina Camarena y Vireta.

En Max ens convida a deixar volar la nostra imaginació i completar la seva història amb els detalls de la nostra pròpia ciutat ideal. La meva ciutat imaginada és un llibre per llegir, observar i compartir, però també és un llibre per a dibuixar, colorejar, per pensar i somniar.

Pintores, de Seung-yeoung Moon y Suzy lee . Ed: Libros del zorro rojo

Ha arribat l’hora del bany. La mare de la Chin i en Jun els crida, però els nens pensen que estan massa nets per anar a l’aigua. Aleshores en Jun troba una caixa d’aquarel·les i li proposa a la seva germana un joc molt divertit: pintar-se el cos.  

 

I perquè és necessari treballar i estimular la creativitat en els nens?

Està demostrat que la creativitat i la inteligència emocional són la millor vitamina per arribar a la felicitat. El pensament creatiu els reporta múltiples beneficis i és especialment important en edats primerenques, quan desenvolupen totes les seves habilitats.

Treballar la creativitat els ajuda a tenir una millor consciència de sí mateixos, una bona autoestima, a expressar-se millor i a tenir més facilitat per resoldre problemes. També els permet relacionar-se millor, ja que són nens que tenen més facilitat per expressar els seus pensaments i són més capaços de ser receptius als sentiments dels altres.

A Color It apostem per deixar volar la creativitat dels més petits. A l’hora de pintar les seves peçes de ceràmica, l’educadora els ajuda a aconseguir els materials, però sempre són ells els que escullen els colors que volen, el dibuix que faran i com el faran. Ens adaptem a cada edat, està clar, però ens agrada que tinguin la llibertat per crear el que tenen al cap.

Creativitat al poder!