4 manualitats de tardor per fer amb nens

Durant les nostres extraescolars i en els nostres casals fem també altres manualitats a més a més de pintar ceràmica. Treballem amb guix, paper maché, fem scrapbook i fem moltes coses amb material reciclat.

Avui, aprofitant que aquesta setmana acomiadem l’estiu, us volem proposar algunes manualitats de tardor per fer amb nens. Són molt senzilles, però queden molt bé i es poden complicar més o menys segons l’edat del nen o nena.

A nosaltres les manualitats ens salven més d’una tarda a casa. I, ara que aviat es farà fosc abans, són un bon recurs. A més a més, la majoria de propostes que us farem requereixen un pas previ d’anar a buscar fulles al bosc o trobar material reciclat que es farà servir. I així ja teniu el pla complet.

 

1. Garlanda de tardor o de Halloween

Fa molt de temps que vam veure aquesta garlanda al blog Con Botas de Agua i és mooolt senzilla de fer i queda xulíssima per decorar la casa a la tardor. Es pot fer en versió només tardor o també en versió Halloween (és la que fan elles).

Es necessiten:

– fulles de plataner (una activitat que podeu fer abans o un altre dia)

– pintura taronja, daurada, negra i blanca (o la que us agradi segons el vostre gust/disponibilitat)

– cordill

– retoladors

– pinces de fusta

Com es fa:

Teniu tots els passos i més imatges en aquest enllaç, però bàsicament es tracta de pintar les fulles que heu recollit amb els diferents colors. A les fulles negres i blanques els pintarem ulls i cara amb retolador perquè semblin un fantasma o un rat-penat. A les taronjes els podem posar una mica de purpurina. Un cop seques, les pengem del cordill amb les pinces de fusta i ja tenim una bonica garlanda per decorar la casa.

 

2. Pintem un arbre de tardor

A la tardor, no pot faltar un dibuix d’un arbre amb les seves fulles vermelles, marrons i grogues. Aquest el farem fent servir la tècnica de l’estampat amb tubs de paper higiènic.

Necessitarem:

– tubs de paper higiènic

– pintura de colors de la tardor

– paper i retoladors

Com es fa:

Primer pintem el tronc de l’arbre (o fem servir la plantilla que ens donen aquí). Aixafem els tubs de paper higiènic fins que la vora quedi en forma de fulla.

Suquem cada tub a la seva pintura i anem estampant les fulles a sobre de les branques. Un cop pintades, les podem omplir per dins amb la mateixa pintura que hem fet servir.

 

3. Paisatge de tardor amb fulles

Fent servir fulles seques per estampar crearem un paisatge de tardor ben bonic.

Es necessita:

– fulles seques de diferents formes i mides

– pintura dels colors de la tardor

– cartolina

Com es fa:

Hem de netejar bé les fulles de sorra o partícules que puguin tenir. Fem les barrejes de pintura necessàries fins que tinguem els colors de tardor que farem servir per al nostre paisatge. Aleshores pintem les fulles per darrera amb la pintura escollida i les anem estampant amb cura una a una pressionant la fulla contra la cartolina perquè es marqui bé.

Pots posar-les en fila fent un paisatge o formant un patró de fulles. Quedarà espectacular.

 

4. Dibuixem animals del bosc

La tardor és una estació preciosa plena de sensacions i colors únics que segur que despertaran la nostra imaginació i creativitat.

Tan sols recollint algunes fulles del bosc podeu crear un món d’animals. Mireu les formes que tenen les fulles, què us suggereixen… i pinteu l’animal que us sembli que quedarà més adient. Només es necessiten uns quants retoladors de colors. Un cop acabades es poden penjar a la paret totes juntes o també enganxar-les en una cartolina.