mural_pintura

3 activitats creatives per fer amb nens a l’estiu

A l’estiu a tots ens ve de gust fer coses a l’aire lliure i aprofitar el que trobem per la natura per després fer manualitats a casa. És una activitat molt complerta ja que en els vostres passejos podeu recopilar el material que després fareu servir.

Avui et volem proposar tres manualitats per fer amb nens a l’estiu que agradaran a totes les edats.

1. Fem plastilina casolana

Fer plastilina a casa és molt senzill i només necessites alguns ingredients que segur que trobaràs al rebost. Pren nota:

  • 2 mesures de farina
  • 1 mesura de sal
  • 1 mesura d’aigua
  • colorant alimentari

Per fer-la, es barregen tots els ingredients i s’hi afegeix una mica de colorant alimentari. Si volem fer diversos colors, utilitzarem bols diferents per barrejar. S’amassa bé (si queda sec, afegeix una mica d’aigua. Si queda enganxós, afegeix una mica de farina) i ja tens la plastilina no tòxica per jugar. Es pot guardar en un recipient de plàstic i durarà setmanes.

2. Pintem pedres, petxines o closques de caragol.

En els vostres passejos per la platja o la muntanya podeu recollir pedres llises, petxines o closques de caragol i pintar-les a casa. Depèn de l’edat les decoraran més o menys eleborades, però es poden fer coses molt xules! Hi ha uns retoladors especials per fer-ho o sino també pots usar els de tinta de guix (recomanem aquests últims per als nens i nenes més petits).

3. Fem un mural gegant

A l’aire lliure es poden fer coses que a l’hivern són més complicades. Posa un full ben gran a terra. Treu pintures, diferents tipus de pinzells, elements naturals, taps… el que se t’acudeixi. Posa’ls una bata i deixa’ls fer. Veuràs que proven amb tot i, fins i tot, amb mans i peus. Creativitat al poder!

I ja saps que si vols venir a passar una tarda fresqueta pintant ceràmica, gaudint en família y berenant, estarem molt contentes de tenir-te aquí. Un bon pla per després de l’escola i per a aquells avis, tiets, cangurs… que estiguin amb els nens els dies que no hi ha classe.